piątek, 31 sierpnia 2012

Makaron z pomidorami.


Składniki:
 makaron
4-5 pomidorów
parmezan
natka pietruszki
świeża bazylia
3 ząbki czosnku
oliwa
sól
pieprz

Wykonanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, pomidory parzymy i obieramy ze skóry. Czosnek w całości wrzucamy na rozgrzaną oliwę, chwilę przesmażamy, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, kilka listków bazylii i przyprawiamy do smaku. Dusimy kilka minut, łączymy z ugotowanym makaronem i dodajemy pokrojoną drobno pietruszkę. Przed podaniem posypujemy parmezanem.

6 komentarzy:

  1. makaron i pomidory:)))) to moja miłość:))))))))))

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam proste i aromatyczne makarony.
    Miło mi poznać blogującą koleżankę z Kielc :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam ,smacznie u ciebie a makarony uwielbiam jesc:P

    OdpowiedzUsuń